Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Tjörnekaka (Tjörnkaka).

Hej!

Min mormor var från Tjörn, hon kom alltid hem till oss och bakade tjörnekaka. Nu finns inte mormor mer och jag frågade aldrig om receptet, dessutom minns jag att hon sa till mamma; jag har inget recept det sitter i nyperna.
Kan någon låta mig få uppleva denna smak igen?
:wink



Moster muffin
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

  Kommentarer

Tjörnkaga

Fgggh
/// Katarina


Jag hittade den...

Recept på Tjörnkaka



Mjukt tunnbröd från Bohuslän



50 g smör eller rumsvarmt ister

1 l mjölk eller äggostvassle

50 g jäst

2 msk sirap

1 msk salt

5 dl rågsikt

1,7 l ( c:a ) vetemjöl

2 tsk hjorthornssalt



Smält smöret eller skiva rumsvarmt ister. Häll över över mjölken och värm till 37 grader. Häll degspadet i en bunke och smula i jästen. Rör om och tillsätt sirap, salt, rågsikt och en del an vetemjölet – resten sparas till utbakningen. Arbeta degen och låt den jäsa till dubbel storlek. Tillsätt sedan hjorthornssalt.



Arbeta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i tio delar och trilla till runda bullar som sedan får jäsa under bakdukar. Kavla först ut bullarna med slät kavel, sedan med kruskavel till kakor som naggas och gräddas. Brödet gräddas c:a 1 minut på varje sida.






Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N