Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kycklingfile med grön sås 4 port

500 g kycklingfile
salt, peppar
1 msk smör eller margarin
Sås
2 dl hönsbuljong
100 g bladspenat
200 g grön sparris
1 dl bladpersilja
2 dl minifraiche 5 %
Dekoration
sparrisknoppar
10 st rädisor
Servering
kokt potatis
Gör så här.
1. Krydda kycklingfileerna med salt och peppar.
Hetta upp matfettet i en stekpanna och bryn fileerna.
Stek sakta tills de är genomstekta, ca 15 minuter.
2.Koka upp buljong. Grovhacka spenaten och rör ner den i buljongen.
Skär sparrisstjälkarna i 1 cm långa bitar och lägg ner i buljongen.
Spara knopparna. Låt sjuda under lock 10 minuter.
3. Mixa buljongen med spenat, sparris och persilja i matberedare.
Häll tillbaka såsen i grytan och tillsätt minifraiche.
Låt såsen bli genomvarm.
4. Skär fileerna i skivor. Lägg upp på fat och dekorera
med sparrisknoppar och rädisor.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N