Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Pajdeg
2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör eller margarin
1 msk strösocker
2-3 msk vatten
Fyllning
1 burk (250g) kesella gourmet
1 dl creme fraiche
1 dl florsocker
rivet skal av 1 st citron
1 liter (ca 500 g) jordgubbar
Garnering
citronmeliss
florsocker
Gör så här.
1.Börja med pajdegen: Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka samman mjöl,matfett och socker, gärna i en matberedare.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg.
2.Tryck ut degen i en låg pajform, ca 24 cm i diameter.
Lägg en folieremsa runt degkanten så att den inte glider ner
under gräddningen.
3. Grädda pajskalet mitt i ugnen, 10-12 min. Låt det svalna.
4. Gör fyllningen: Rör samman kesella, creme fraiche, florsocker
och citronskal till en smidig kräm.
5. Snoppa och halvera jordgubbarna. Om du använder frysta jordgubbar
så låt dem tina i kylskåp. Då behåller de sin spänst bättre.
6. Fyll pajskalet med citronkräm och jordgubbar.
Garnera jordgubbspajen med citronmeliss och sikta över lite florsocker.