Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Festlig färspannkaka ca 4-5 port

Pannkaka
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
margarin till formen
ugn 225 grader

Gör så här
1. Blanda mjöl och salt.Tillsätt hälften av mjölken och rör till en slät smet.
Vispa ner resten av mjölken och äggen.
2. Häll smeten i en välsmord långpanna och grädda i ugnen ca 20-25
minuter.
3. Lossa pannkakan med stekspade och stjälp upp den på smörpapper.
Bred ut såsen jämnt över hela pannkan.
4. Rulla ihop pannkakan från långsidan, skär den i skivor och servera
med en sallad.

köttfärsröra ca 4 port

1 gul finhackad lök
500 g nötfärs eller blandfärs
2 msk margarin
1 msk vetemjöl
1/2-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2-3 msk tomatpure
2 dl vatten

Gör så här.
1. Bryn löken i margarin tillsammans med färsen.
Rör med en gaffel tills det är en smulig massa.
2. Strö över mjölet, krydda och häll i vatten.
Tillsätt tomatpure och koka röran 5 minuter.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N