Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Souvlaki
4 portioner Ugnstemperatur 225º
ca 25 minuter + +tid fö r marinering
Ingredienser
MARINAD:
TILLBEH Ö R:
Ö VRIGT:
500 g m ört benfritt grisfile
1 tsk salt
1 msk olivolja
2 lagerblad
1 msk oregano
2 krm svartpeppar
1 dl r ött eller vitt vin
TOMAT OCH KORIANDERSALSA
gr ö nsallad
grillspett
5 tomater, i små
tr äningar
1 liten gul eller r öd
l ö k, finhackad
1 dl korianderblad,
hackade
1 vitl öksklyfta,
finhackad
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Tillagning
Putsa köttet och sk är det i 2x2 cm
stora bitar. Blanda alla ingredienser
till marinaden och l ägg i köttet. L åt
stå svalt några timmar.
Trä k öttet på spetten, pensla med
olja och grilla tills det precis är
genomstekt, 3 -4 minuter. Salta.
(Spetten kan också stekas i ugnen i
225º ca 10 minuter.)
Servera spetten med tillbehören.
Potatis- och ch èvrepaj med nötter
passar också bra till.
Tomat- och koriandersalsa
Blanda alla ingredienser i en skål.
Ställ i kylen att mogna minst 1
timme. Servera som tillbehör till
grillade kö tt-, skaldjurs- eller
fiskrätter.