Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Minestrone med köttfärs

MINESTRONE MED KÖTTFÄRS

Minestrone är en ursprungligen italiensk, god och snabblagad soppa. Ingredienserna är enkla och vanliga. Servera soppan med ostsmörgåsar.

4 portioner

200 g blandfärs
1 msk olja
1/2 stor purjolök
1 liten palsternacka
1 bit rotselleri, ca 50 g
1 bit kålrot, ca 100 g
3 morötter, ca 200 g
1 1/2 l buljong av tärning eller pulver
(du tar naturligtvis hemlagad buljong om du har det!)
2 krm svartpeppar
ev hackad persilja

Börja med att bryna köttfärsen i olja i en stekpanna. Lägg över den i en tjockbottnad kastrull. Skölj och ansa sedan alla grönsaker och rotsaker och skär allt i tunna strimlor. Tillsätt dem till köttfärsen och späd med buljong. Låt soppan koka upp och sedan koka på ganska svag värme (men under lock) ca 25 minuter eller tills rotsakerna är mjuka. Krydda med nymald svartpeppar.

Servera soppan rykande het, gärna överströdd med hackad persilja. Bjud gärna en skål riven parmesanost till soppan, även om du bjuder på ostsmörgåsar.

Bella



baribel
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N