Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Köttsoppa

Köttsoppa 6-8 port


Ingredienser:

500 g benfritt nötkött
vatten
2 tsk salt / l vatten
10 vitpepparkorn
några persiljestjälkar
2 l buljong
3 morötter, slantar
1 palsternacka, skuren i bitar
1 bit rotselleri, skuren i bitar
6 potatisar, skurna i bitar
1 purjolök, strimlad
½ dl hackad persilja
1 gul lök, skuren i bitar
1 lagerblad


Gör så här:

1. Välj den kastrull som passar köttet bäst, dvs. köttet ska ha det lite trångt i kastrullen, annars blir mängden vatten för stor och buljongen mindre koncentrerad.

2. Mät och häll på så mycket vatten att det knappt täcker köttet. Tillsätt salt efter vattenmängden och låt koka upp.

3. Skumma av ytan med en hålslev eller sked.

4. Lägg i pepparkorn, lagerblad, morot och lök.

5. Låt köttet koka under lock på svag värme, 1½-2 timmar. Tiden varierar beroende på styckningsdel. Prova med en sticka, när den går lätt genom köttet är det färdigt. Ta upp köttet.

6. Sila buljongen i en kastrull. Späd med vatten till 2 liter. Lägg i en buljongtärning. Låt koka upp.

7. Lägg i palsternacka, selleri och potatis och låt koka i ca 10 minuter.

8. Skär köttet i bitar. Lägg kött och purjolök i buljongen. Låt koka i ytterligare några minuter.

9. Smaksätt ev. med salt och peppar. Strö över persilja och servera.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N