Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Klassisk Köttsoppa

Klassisk Köttsoppa 4 port.


Ingredienser:

1½ l vatten
600 g nötkött
2 tsk salt
6 vitpepparkorn
1 lagerblad
3 morötter
1 purjolök
2 palsternackor
½ dl persilja, finhackad
vitpeppar, malen


Gör så här:

1. Koka upp vattnet. Lägg i kött, salt, pepparkorn och lagerblad. Låt köttet koka i ca 1½ timme eller tills det är mört.

2. Ta upp köttet ur grytan. Sila buljongen. Skala rotsakerna och skär dem i skivor. Lägg dem i buljongen och låt dem koka i 10 minuter.

3. Skiva under tiden purjolöken, lägg i den och låt koka i 10 minuter till.

4. Skär köttet i mindre bitar och lägg det i soppan. Smaka av med salt och peppar. Strö över persiljan. Soppan kan med fördel lagas dagen innan.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N