Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Korvsoppa/Frikadellsoppa

Kort tillagningstid kan göras dagen före

Potatis, Vatten, Köttbuljongtärning och grönsakstärning går också.
Kryddor: Salt, hel vit o kryddpeppar eller svartpeppar. Lagerblad

Skala den potatis ni anser gå åt och dela den i 4 bitar
Skala morötter skär i slantar ungefär storlek som potatisen, även gröna ärtor och brocolli går att ta med.
Låt koka tills potatisen nästan är klar ca 10 min. beroende på potatissort.
Lägg i varmkorvar skurna i mindre bitar eller rulla små frikadeller av blandköttfärs eller kalv/fläskfärs utan tillsättning av kryddor, som får koka med tills potatisen är klar.
Smaka av för det kan gå åt rätt mycket kryddor när korven eller frikadellerna har kommit i de suger upp kryddorna.
Fyll på mera vatten om ni tycker det blir för lite spad och tillsätt mera buljongtärning eller övriga kryddor, malda går bra.

Går bra att frysa det som blir över men tina upp det försiktigt.
Potatisen mosar sig gärna och kryddsmaken blir starkare.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N