Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Dubbelmarinerad Oxfilé

Dubbelmarinerad Oxfilé 6-8 port.


Ingredienser:

500 g oxfilé
Marinad 1:
2 msk soja
1 msk hoisin-sås
½ tsk salt
2 msk olja
1 tsk socker
1 vitlöksklyfta, pressad
½ dl persilja, finhackad
Marinad 2:
½ dl vitvinsvinäger
½ dl vatten
2 dl olja
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar, välstött


Gör så här:

1. Blanda samman ingredienserna till marinad 1. Lägg filén i en tät plastpåse och slå över marinaden. Marinera i ca 3 timmar, vänd då och då.

2. Sätt ugnen på 175˚. Lägg filén på galler i en långpanna, stick i en termometer och stek köttet tills den visar 65˚, ca 40 minuter. Vänd filén en gång under stekningen. Svep in filén i folie och låt den kallna.

3. Blanda samman marinad 2. När filén kallnat, skiva den i 1½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna i en skål och slå över marinaden. Ställ kallt och marinera i 4 timmar. Ös köttet ett par gånger.

4. Vid serveringen tas skivorna ur marinaden. De ska inte torkas av. Servera kallt med potatisgratäng, vitlökssmör och sallad.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N