Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Salviakyckling i Lergryta

Salviakyckling i Lergryta 4 port


Ingredienser:

2 kg kyckling
3 kålrötter
3 morötter
2 msk olivolja
1½ dl persilja
12 pärllökar
1 msk salvia, torkad
1½ dl selleri
1½ dl torrt vitt vin


Gör så här:

1. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 25 minuter.

2. Tvätta under tiden rent kycklingen, torka den och olja in den med olja. Gnid insidan och det yttre skinnet med persilja och salvia. Salta och peppra.

3. Lägg grönsakerna inuti, runt om och ovanpå kycklingen.

4. Sätt ugnen på 225° och ugnsbaka i 65 minuter. Ta av grytans lock de sista 10 minuterna och ta bort grönsakerna ovanpå kycklingen så att skinnet blir knaprigt och gyllene.

5. Lägg tillbaka grönsakerna och servera direkt ur grytan med dess härliga sky på botten.



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N