Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Gratinerad Kyckling

Gratinerad Kyckling 4 port

Ingredienser:

450 g kycklingfilé
½ tsk salt
1 krm peppar
1 krm paprikapulver
2 dl torrt vitt vin
2 tsk fransk senap
2 dl crème fraiche
3 dl riven ost
150 g färska champinjoner
140 g tärnad bacon
1 röd paprika


Gör så här:

1. Dela kycklingen i mindre bitar. Stek dem gyllene i lite matfett. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.

2. Tillsätt vinet och låt kycklingen småputtra under lock i ca 10 minuter.

3. Ta upp kycklingen och fördela dem i 4 smorda eldfasta portionsformar. Har du inga portionsformar så använd en stor eldfast form.

4. Rör ner senap och crème fraiche i skyn och rör till en jämn sås. Låt den puttra i ca 5 minuter. Tillsätt ca 1 dl riven ost och låt den smälta i såsen. Smaka av.

5. Fördela såsen över kycklingen. Strö på resten av osten.

6. Ansa och skiva svampen. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs svamp, bacon och paprika tills vätskan har kokat in. Fördela över gratängerna.

7. Gratinera mitt i ugnen, 225°, i ca 10 minuter eller tills allt är varmt och har fin färg.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N