Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Peking soppa

Jag skulle vilja ha ett recept på peking soppa...sån man äter som förrätt på kina resturanger ni vet....

"frolland"
="mitzie"
Jag skulle vilja ha ett recept på peking soppa...sån man äter som förrätt på kina resturanger ni vet....



Hej här kommer ett recept på Pekingsoppa som blir jätte god.

Pekingsoppa
2 L Vatten
1 stor röd paparika
250gr färska champinjoner
1/5 Purjolök
1brk bambuskott
1 tub tomatpuré( ta lite åt gången och smaka av)
4 st hönsbuljongtärningar
1 msk socker
2 tsk sambal oelek ( minska mängeden om ni inte vill ha det för starkt)
1 kapsyl ättiksprit
3 st kycklingfileér
potatismjöl till redning.

Gör så här:
Koka vatten med buljongtärningarna
under tiden skär man kycklingen i tärningar, och låter dessa koka i buljongen 10 - 15 min
Strimla purjon, dela champinjonerna, strimla paprikan och lägg ned tillsammans med bambuskotten i grytan, tillsätt tomatpuré och låt koka ytterligare 10 - 15 min.
Tillsätt socker , sambal oelek och ättika

Smaka av och tillsätt ytterligare socker eller ättika om så önskas.
Red av med lite potatismjöl.

Smaklig måltid. Det är inte fel med ett glas rött till.

Mvh
frolland




 

 
 
 

  Peking soppa | Recept | Utländska rätter | Recept på Kinesisk mat

redning

det stod att det skulle vara en redning av potatismjöl.men hur mycket exakt...?förresten,vad är sambal oelek?




Re: Peking soppa

="mitzie"
Jag skulle vilja ha ett recept på peking soppa...sån man äter som förrätt på kina resturanger ni vet....




Hej här kommer ett recept på Pekingsoppa som blir jätte god.



Pekingsoppa

2 L Vatten

1 stor röd paparika

250gr färska champinjoner

1/5 Purjolök

1brk bambuskott

1 tub tomatpuré( ta lite åt gången och smaka av)

4 st hönsbuljongtärningar

1 msk socker

2 tsk sambal oelek ( minska mängeden om ni inte vill ha det för starkt)

1 kapsyl ättiksprit

3 st kycklingfileér

potatismjöl till redning.



Gör så här:

Koka vatten med buljongtärningarna

under tiden skär man kycklingen i tärningar, och låter dessa koka i buljongen 10 - 15 min

Strimla purjon, dela champinjonerna, strimla paprikan och lägg ned tillsammans med bambuskotten i grytan, tillsätt tomatpuré och låt koka ytterligare 10 - 15 min.

Tillsätt socker , sambal oelek och ättika



Smaka av och tillsätt ytterligare socker eller ättika om så önskas.

Red av med lite potatismjöl.



Smaklig måltid. Det är inte fel med ett glas rött till.



Mvh

frolland Very Happy




Hittade den här sidan Pekingsoppeguiden. Där står det om Pekingsoppa och längre ner på sidan finns det recept. Hoppas att det vara till hjälp i ditt soppkok.

brittmarie





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N