|
Gräddfil | Recept | Övrigt | Efterlysningar
Tack snälla Brittmarie och Mia för era tips! Båda förslagen verkar jättebra så jag måste prova båda två! Hälsningar Lisa
Gräddfil
gör jag så här: jag vispar grädde sen blandar jag i ungefär lika mycket filmjölk det får man själv smaka av hur mycket man vill ha. Jag brukar använda A-fil för den är lite tjockare men vanlig filmjölk går alldeles utmärkt. Lycka till!!
Det går att ersätta med både creme fraice eller fil men det är mycket lösare i konsistensen, och inte alls så syrligt som gräddfil. För att få det mer syrligt kan man tillsätta lite vinäger.
Det som är mest likt gräddfil och som man brukar kunna hitta utomlands är sour cream, men där behövs det även tillsättas en aning vinäger.
En tanke som just slog mig är att det kanske går bra att använda youghur av en krämig sort, men kanske youghurtsmaken framträder för mycket, du får pröva dig fram och se vad du tycker smakar bäst.
Lycka till.
|
|