|
|
Äppel- och blåbärskaka
ÄPPEL- OCH BLÅBÄRSKAKA
Kakan gräddas i springform med löstagbar kant. Äpple och blåbär går att byta ut mot t ex hallon, päron, mango eller lingon.
1 kaka, ca 10 portioner
2 ägg
1 ½ dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
5 msk hett vatten
Fyllning:
2 äpplen
1 ½ msk farin
1 ½ msk socker
1 – 2 dl blåbär
smör och ströbröd till formen
florsocker
Sätt ugnen på 200°.
Vispa upp ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver, blanda och häll slutligen i vattnet under omrörning.
Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Blanda farin- och strösocker och vänd ned äppelklyftorna. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll smeten i formen och lägg på äppelklyftorna. Strö över blåbär och grädda kakan i mitten av ugnen 40 – 45 minuter.
Servera gärna kakan med vaniljsås eller glass.
Bella
|
|