Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Sommarens bästa bärkaka

SOMMARENS BÄSTA BÄRKAKA

Bären till kakan kan varieras beroende på vad man har hemma. Blåbär, hallon eller björnbär passar särskilt bra till just den här kakan. En klick uppvispad vaniljvisp smakar gott till. Och kom ihåg – bara för att ordet ”sommar” ingår i receptets namn betyder det inte att man inte kan baka den på vintern. Det finns ju utmärkta bär i affärens frysdisk om man inte är lycklig nog att ha frysen laddad!

6 – 8 personer

50 g smör eller margarin
¾ dl socker
1 ägg
1 dl vetemjöl
¾ dl citronsaft

Fyllning:
5 dl bär (250 g)
½ dl socker
1 dl vispgrädde
1 ägg

Garnering:
1 pkt flagad mandel

Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ägg, mjöl och citronsaft. Bred ut smeten i ugnsfast form och sprid bären över smeten. Fördela sockret. Vispa grädden, tillsätt ägget och häll blandningen över bären. Strö över mandel och grädda i 30 – 35 minuter. Servera kakan något avsvalnad.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N