Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Italienska färsen

ITALIENSKA FÄRSEN

Från Husmoderns Köksalmanack 1978.

750 g blandfärs
1 tjock skiva vitt bröd
drygt 1 dl mjölk
2 vitlöksklyftor
1 dl klippt persilja
rivet skal av 1 citron
1 krm riven muskot
1 ägg
svart- och vitpeppar efter smak

Lägg brödet i blöt i litet vatten. Låt det svälla och krama ur det. Blanda färs och bröd och späd med mjölken. Rör ned ägg och kryddor.

Häll färsen i en smord brödform, ca 1 1/2 l, och grädda i 200 - 225° ca 45 minuter.

Servera den gärna direkt ur formen. Den krymper något under gräddningen och omges av god sky. Stekt potatis är gott till liksom en god sallad, t ex strimlad isbergssallad och tomatklyftor i en vinägrettsås.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N