Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Mjuk syltkaka

MJUK SYLTKAKA

En delikat mjuk kaka som blir mycket saftig och fin av marmelad och gräddfil. Glasyren gör kakan extra festlig.

1 kaka, ca 20 skivor

100 g smör eller margarin
2 ½ dl socker
3 ägg
2 dl sylt, t ex jordgubb eller hallon
rivet skal av 1 apelsin
rivet skal av 1 citron
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 dl gräddfil
1 dl hackad mandel

Glasyr:
2 msk smör eller margarin
1 äggula
½ dl jordgubbssylt
2 ½ dl florsocker
rivet apelsinskal


Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ned sylt och rivet apelsin- och citronskal. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vänd försiktigt ned mjölblandningen i smeten växelvis med gräddfilen.

Smörj och bröa en ringform, 1 ½ liter. Strö mandel i formen och häll i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175° ca 55 minuter. Låt den svalna något och stjälp sedan upp den på galler.

Glasyr: Smält matfettet i en kastrull och låt det svalna. Vispa äggulan ca 1 minut med elvisp och tillsätt sedan matfett, sylt och florsocker. Vispa glasyren smidig. Häll den över kakan och strö över apelsinskal. Låt glasyren stelna och servera kakan.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N