Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Jordnötsrutor

JORDNÖTSRUTOR

Mjuka rutor med krispig yta att servera till kaffe eller te. Kombinationen jordnötter och banan ger en läcker, pikant smak.

Ca 32 rutor

150 g smör eller margarin
1 ½ dl socker
1 ½ dl farin
1 ägg
2 stora bananer
1 ½ dl jordnötssmör
4 dl vetemjöl
5 msk vetegroddar
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl hackade jordnötter


Rör matfett, socker och farin poröst i en bunke. Blanda ned ägget. Mosa bananerna och blanda dem med jordnötssmöret i en skål. Blanda mjöl, vetegroddar, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål. Rör växelvis ned bananblandningen och mjölet i smeten.

Klicka ut smeten i en liten, smord långpanna, ca 25 x 35 cm, och strö över jordnötterna. Grädda i mitten av ugnen i 175° 25 – 30 minuter eller tills kakan är gräddad. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N