Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Hallonpaj med toscatäcke

HALLONPAJ MED TOSCATÄCKE

Ljummen eller kall, den här pajen är god i alla lägen. Man kan servera den med t ex rikligt med hallonsorbet (mums, mums) och vaniljglass …

1 paj = ca 12 portioner

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
½ dl socker
125 g smör eller margarin
2 msk vatten

Fyllning:
600 g osockrade hallon (3 frysta paket)
3 msk potatismjöl

Toscatäcke:
200 g smör eller margarin
4 påsar flagad mandel à 35 g
3 dl socker
4 msk vetemjöl
4 msk mjölk
2 msk vaniljsocker


Kör samman degen i en matberedare, tryck ut den i pajform och låt den vila ca 30 minuter i kylen.

Blanda under tiden alla ingredienserna till toscasmeten, utom vaniljsockret, i en kastrull. Låt koka någon minut under omrörning. Ta av kastrullen från värmen och rör ned vaniljsockret.

Sätt ugnen på 200°. Pricka pajskalet med en gaffel och förgrädda 10 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna. Blanda frysta hallon med potatismjöl och fördela dem i det förgräddade pajskalet. Häll över toscasmeten och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Låt pajen svalna eller kallna helt och servera gärna med hallonsorbet och vaniljglass.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N