Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Av överbliven kokt potatis gör du en makalöst god gratäng. Den går dessutom mycket snabbt att laga till.
4 portioner
8 – 10 kokta, kalla potatisar
150 g rökt skinka
1 dl hackad persilja
1 tsk salt
peppar
2 ½ dl mellangrädde
4 msk chilisås
3 msk majonnäs
Garnering:
persilja
Tips:
Skinkan kan bytas ut mot rester av stekt
eller kokt kött eller kyckling.
Strö riven ost över före gratineringen.
Serveringstips:
Servera gratängen med sallad, bröd och ost.
Riv de kokta potatisarna grovt på ett rivjärn eller skär dem i tunna strimlor. Skär skinkan i bitar. Varva potatis, skinka, persilja, salt och litet peppar i en ugnssäker form.
Vispa grädden, men inte för tjock. Blanda ned chilisås och majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Klicka grädden över potatisen. Gratinera i övre delen av ugnen i 250° 10 – 15 minuter. Strö över hackad persilja och servera gratängen.