Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Nöt- och ingefärskakor

NÖT- OCH INGEFÄRSKAKOR

De här småbröden har en pikant smak av ingefära och nötter. De är lättbakade, degen kan vila i kylskåp och man kan grädda precis så många man vill åt gången. De är särskilt goda till te men passar givetvis också till kaffe eller saft.

Ca 60 st

250 g smör eller margarin
1 msk sirap
1 dl socker
1 ½ tsk mald ingefära
1 dl hackade nötter (hasselnötter, valnötter)
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg

Börja med att röra matfettet mjukt och smidigt. Tillsätt sirap och socker och rör tills smeten är ljus och porös. Tillsätt ingefära och nötter och blanda väl.

Blanda mjöl och bakpulver. Rör ned ägget i smörblandningen. Tillsätt till sist mjölblandningen och arbeta snabbt samman degen. Forma den till två jämna, avlånga rullar, ca 30 cm långa och ca 4 cm i diameter. Rulla in dem i folie eller smörpapper. Låt dem ligga kallt, gärna ett par timmar eller över natten, tills de ska bakas ut.

Skär varje rulle i ca 30 jämna skivor. Lägg dem på smorda plåtar. Grädda kakorna i 200° ca 10 minuter eller tills de fått lätt färg och verkar genomgräddade. Ställ alltid plåtar med småbröd på mittersta falsen i ugnen.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N