Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Pokermacka

POKERMACKA

Rejäla kvällsmackor som verkligen mättar en hungrig mage. Krispig sallad och kallt öl passar utmärkt till.

4 portioner

150 g Emmenthaler
eller annan ost med smak
150 g kokt eller rökt skinka
125 g Kesella
1 dl kaffegrädde
1 – 2 msk hackad persilja
½ tsk italiensk salladskrydda
1 krm salt
¼ krm peppar
½ - 1 krm paprikapulver
4 grova tekakor
eller andra liknande bröd
smörgåsmargarin

Garnering:
tomater
persilja

Tips:
Fyllningen går också utmärkt att
lägga på skivad formfranska och
sedan gratineras i ugnen.


Skär ost och skinka i små tärningar.

Rör Kesella smidig med grädde och blanda ned persilja, salladskrydda, salt, peppar och paprikapulver. Blanda ned ost och skinka och smaka av.

Halvera tekakorna och bred ett tunt lager matfett på halvorna. Fördela skinkröran på underdelarna och lägg sedan på överdelarna. Lägg de fyllda bröden på ett ugnssäkert fat eller en plåt. Gratinera dem i övre delen av ugnen i 200 – 225° 10 – 15 minuter.

Garnera med tomatklyftor och persilja och servera pokermackorna.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N