Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Röd gryta med fläskkött

RÖD GRYTA MED FLÄSKKÖTT

Detta är en fantastiskt god gryta lagad på bogfläsk, som först får marinera i en blandning av apelsin- och citronsaft samt kryddor. Rätten blir utmärkt som bjudmat, inte särskilt dyr och mycket lättlagad.

Ca 6 portioner

Ca 800 g benfritt bogfläsk i skivor
saft av 2 apelsiner
saft av 1 citron
1 tsk söndersmulad basilika
1 tsk söndersmulad oregano
2 krm vitpeppar
2 msk smör eller margarin
1 burk hela tomater, ca 400 g
1 lagerblad
½ tsk salt
1 msk maizena- eller potatismjöl
hackad persilja
strimlat apelsinskal

Putsa köttet och skär skivorna jämna. Lägg dem i en skål. Blanda samman apelsin- och citronsaft med kryddorna och häll blandningen över köttet. Låt det stå på kallt ställe minst 6 timmar, gärna längre. Vänd skivorna någon gång.

Ta upp köttet ur marinaden och torka av det. Bryn matfettet i en stekpanna och bryn köttskivorna väl på bägge sidor. Lägg dem i en gryta och häll över marinaden. Vispa ur stekpannan med spadet från tomaterna. Låt det koka ihop något och häll det tillsammans med tomaterna över köttet i grytan. Tillsätt lagerblad och salt. Låt köttet eftersteka på svag värme under lock ca 15 minuter eller tills det känns mört.

Rör ut mjölet i litet kallt vatten och rör ned redningen i grytan. Låt rätten sjuda upp. Strö över persilja och strimlat apelsinskal. Servera rätten direkt ur grytan.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N