Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Favoritfärs

FAVORITFÄRS

Färs är lätt att variera och blir alltid gott. Rökt skinka och svartpeppar ger litet extra sting och de goda grönsakerna ger färgglädje och nyttiga vitaminer!

4 portioner

100 g rökt skinka
2 kokta, kalla potatisar
400 g fläskfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
ca 2 dl vatten


Skär skinkan i små tärningar. Riv eller mosa potatisen.

Blanda färsen med skinka, potatis, salt och peppar. Tillsätt ägg och vatten och arbeta färsen smidig. Forma färsen till en limpa och lägg den i en smord, ugnssäker form. Stek i ugn, 175°, ca 1 timme. Ös ev under tiden med den sky som bildas eller pensla med litet smält matfett.

Skär upp skinkfärsen Vispa ur formen med litet hett vatten till sky. Servera med kokt eller pressad potatis, sky och grönsaker.

Bella



baribel
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N