Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Grekisk omelett med fetaost och oliver 2port

6 ägg
ca 100 g fetaost
Svarta urkärnade oliver
1 röd paprika
1 rödlök, skivad
salt och svartpeppar
olivolja

Fräs löken i olivolja så att den mjuknar.
Lägg i (delade)oliver, strimlad paprika och tärnad ost.
Fräs ytterligare en stund.

Vispa under tiden ihop ägg, salt och peppar i en skål. Häll omelettsmeten överfyllningen.
Vänd omeletten med hjälp av en tallrik när undersidan har fin färg.


Hittade en variant på receptet på milko.se

Det här behöver du:
6 ägg
2 msk hackad färsk basilika eller 1/2 tsk torkad basilika
1 dl Vispgrädde
1 dl mjölk
salt och peppar
4 st soltorkade tomater i lag
10 urkärnade oliver
Smör
1 1/2 dl fetaost

Så här gör du:
Vispa ihop ägg basilika grädde och mjölk smaksätt med salt och peppar. Strimla de soltorkade tomaterna och skiva oliverna. Värm upp en stekpanna med lite smör och häll i äggblandningen. Rör lite i botten på pannan. Dra pannan åt sidan. Lägg fetaost soltorkade tomater och oliver ovanpå omeletten. Sätt stekpannan på plattan igen och fortsätt grädda omeletten försiktigt tills den känns fast. Servera omeletten varm.



brittmarie
 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N