Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Pasta carbonara (4 port)

Pasta carbonara (4 port)

200 g tärnad bacon
120 g parmesanost, riven
2 tsk olivolja
0,5 kg pasta, helst spaghetti

Garnering:
svartpeppar, grovmalen
4 st äggula(or)

Koka upp vatten i en stor kastrull till pastan. Hetta upp 1 tsk olivolja i en stekpanna. Salta och tillsätt resten av olivoljan i det kokande pastavattnet. Koka pastan al dente. Medan pastan kokar knapersteker du bacon i strimlor. Rör samman äggulorna med den rivna parmesanosten i en stor serveringsskål. Krydda med lite salt och svartpeppar. När pastan kokat klart silar du av vattnet och blandar pastan med ägg- och ostblandningen. Häll av fettet från baconstrimlorna och häll ner i pastan. Värmen från pasta och bacon gör att äggblandningen reder sig. Smaken blir en aning rundare med en skvätt grädde, men det är inte nödvändigt. Servera omedelbart, gärna med en rå äggula per person och lite nymalen svartpeppar på.

Med smak av Italien från Tasteline



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N