Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Wienersemlor med kardemummadoftande mandelgrädde (10 st)

Wienersemlor med kardemummadoftande mandelgrädde (10 st)

1 pkt fryst smördeg, 425 g

Fyllning:
3 dl vispgrädde
1½ dl kesella vanilj
1 tsk malen el. stött kardemumma
100 g mandelmassa
florsocker till pudring

Låt smördegen tina i ca 20 min och ta ut runda bakelser med ett kakmått, ca 8 cm i diameter. Den som inte har ett passande kakmått kan använda den vassa kanten av en öppnad och rengjord konservburk. Lägg smördegskakorna jämnt fördelade på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda smördegsbakelserna på 200º i mitten av ugnen i 10-15 min tills de blivit gyllenbruna. Låt svalna helt. Vispa grädden luftig tillsammans med kesella vanilj och kardemumma. Riv mandelmassan fint och vänd ner i grädden. Skär ett lock av smördegsbakelserna och fyll dem med vaniljgrädden. Sätt tillbaka locket och pudra med florsocker.

Receptet är från SR P1 Meny



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N