Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Mandelkubb (20 st)

Mandelkubb (20 st)

7 bittermandlar
100 g smör
1½ dl socker
1 ägg
2 dl filmjölk
5½ dl vetemjöl
2 tsk hjorthornssalt

Garnering:
2 dl pärlsocker
ev 50 g mandelspån

Sätt ugnen på 225ºC. Riv bittermandeln fint. Riv smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ägg, filmjölk, bittermandel, hjorthornssalt och mjöl. Forma smeten till en rulle och skär den i bitar. Tillsätt lite mera mjöl om degen känns kladdig. Forma dem till fyrkantiga bullar. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Strö på pärlsocker och mandel. Grädda i 10-15 minuter

Ett lite bortglömt bakverk som är en blandning mellan kaka och bulle.

Receptet är från Buffé 2002-06.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N