Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Wienersemlor med kardemummadoftande mandelgrädde (10 st)

Wienersemlor med kardemummadoftande mandelgrädde (10 st)

1 paket fryst smördeg, 425 g

Fyllning:
3 dl vispgrädde
1,5 dl kesella vanilj
1 tsk malen eller stött
kardemumma
100 g mandelmassa

Till pudring:
Florsocker

Sätt ugnen på 200 grader. Låt smördegen tina i cirka 20 minuter och ta ut runda bakelser med ett kakmått, cirka 8 cm i diameter. Har du inget kakmått kan du använda den vassa kanten av en öppnad, rengjord konservburk. Lägg smördegskakorna jämnt fördelade på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 10–15 minuter tills de blivit gyllenbruna. Låt svalna helt. Vispa grädden luftig tillsammans med kesella och kardemumma. Riv mandelmassan fint och vänd ner i grädden. Skär ett lock av smördegsbakelserna och fyll dem med vaniljgrädden. Sätt tillbaka locket och pudra med florsocker.

Receptet är från Aftonbladet



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N