Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Bearnaisesås

Bearnaisesås

2 msk finhackad lök
3 msk vitvinsvinäger
½ dl vatten
1 persiljekvist
1 tsk torkad dragon
3 äggulor
1 msk grädde
200 g smör
1 msk färsk dragon eller 1 tsk torkad
kajennpeppar
salt

Koka upp vatten i en stor kastrull för att användas som vattenbad. Smält smöret och håll det varmt. Lägg lök, vinäger, vatten, pepparkorn, persilja och en tesked torkad dragon i en liten kastrull och koka tills två matskedar vätska återstår. Sila. Vispa äggulor, grädde och den silade vätskan i en kastrull. Sätt ner kastrullen i vattenbad och fortsätt vispa tills det tjocknar. Tag kastrullen från värmen och vispa i smöret lite åt gången och under kraftig vispning. Tag inte med den grumliga bottensatsen i smöret. Smaksätt såsen med hackad dragon, en knivsudd kajennpeppar och lite salt.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N