Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Chefens läckra kyckling (4 port)

Chefens läckra kyckling (4 port)

1 grillad kyckling

Sås:
50 g smör, gärna extrasaltat
2 msk fransk senap
2 msk soja
2 dl vispgrädde
1 1/2 tsk hackad grönpeppar

Bena ur kycklingen och ta bort skinnet. Dela köttet i mindre bitar och lägg det i en ugnsfast form. Blanda alla ingredienserna till såsen och låt den koka ihop något. Häll såsen varm över kycklingen och låt rätten bli genomvarm i ugnen 225° i ca 10 min eller längre. Servera med ris.

Tips! Låter du kycklingen stå med såsen ett par timmar, så mognar smaken ännu bättre men rätten behöver då kanske stå lite längre i ugnen. Självklart kan du ugnssteka en kyckling själv, det blir billigare. Gnid in den med 2 msk olja blandad med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Stek kycklingen i 175° i ca 1-1 1/4 timmar. Ta bort skinn och ben innan kycklingen blir kall, då går det mycket lättare.

Reeptet är från Hemmets Journal



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N