Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Enkelt nybörjarbröd - sköter sig mycket självt.

Det här brödet gör jag ofta på slattarna och blandar då sorter av mjöl hursomhelst Very Happy om jag har mycket grovt försöker jag dock ha i ½-1 l vetemjöl special.
Den långa jästiden gör att brödet blir saftigt trots avsaknad av fett och mjölk. Blir lite som baugette inuti.
Brödet blir bäst om det arbetas i maskin eller med degkrokar.

Långpannebröd



2 påsar torrjäst
12 dl vatten
5 tsk salt
2,5 l mjöl gärna olika sorter.

Blanda alla torra ingredienser.
Värm vattnet till strax under 50 gr, och häll det över det torra.
Arbeta degen några minuter i maskin, eller för hand.
Jäs 1 timme.
Rör om, och jäs en timme till.
Häll upp degen på en långpanna, degen är kladdig, använd slickepott.
Sätt samtidigt ugnen på 250 gr.
Jäs 15-20 min. (till ugnen är uppe i värme)
Grädda 15 min.
Sänk ugnen till 100 gr., och grädda en timme till.
Stjälp upp brödet på galler, låt det svalna.
Dela i 4 ”limpor”.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N