Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Buljongkokt kycklinggryta (2 port)

Buljongkokt kycklinggryta (2 port)

2-3 kycklingklubbor, 400g
3 späda morötter
1/2 purjolök
1 bit färsk gurka
salt, peppar
ca 6-8 dl hönsbuljong
1/2 citron
ca 50g färsk spenatblad

Tillbehör:
ca 400g färskpotatis

Drag bort skinnet från kycklingklubborna och dela dem så att du får lår och ben. Skala och finstrimla morötterna. Ansa och strimla purjolöken. Strimla gurkan. Koka upp buljongen och lägg i kycklingen. Låt den småputtra under lock ca 25-30 min. Tillsätt purjolök och morötter. Salta och peppra lätt. Låt allt puttra i ytterligare några min. Smaka av med lite pressad citronsaft. Tillsätt spenatblad och strimlad gurka. Låt allt puttra i ytterligare några minuter. Ät nykokt färskpotatis till.

Receptet är från Hemmets Journal



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N