Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Pepparkaksbakelser i långpanna

Pepparkaksbakelser i långpanna

2 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
½ tsk bikarbonat
1 msk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk nejlikor
1½ dl gräddfil eller filmjölk
50 gr smält smör

garnering:
75 gr smör
1 msk nypressad apelsinsaft
cest från 1 apelsin
3½ dl florsocker

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt allt det torra och rör om. Tillsätt filen och smöret. Blanda väl. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen, 175° i 30 min. Blanda samman ingredienserna till garneringen och blanda länge med elvisp eller en stor sked. Bred över kakan när den kallnat.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N