Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Indisk kycklinggryta (6 personer)

Indisk kycklinggryta (6 personer)

900 g kycklingfilé
1—2 dl thai sweet chili sauce
1 rödlök
2 tsk timjan
3 tsk curry
1 tsk färskriven ingefära
2 vitlöksklyftor
1 burk passerade tomater
1 msk kycklingfond (koncentrerad)
matfett

Tag fram skärbrädan och den skarpa knven. Skär den tinade filén i stora munsbitar. Lägg över dem i en plastpåse och häll i thai sweet chili så att det täcker filéerna väl. Krama påsen lite så att såsen fördelar sig väl. Lägg sedan den ihopknutna påsen i kylen i 4–5 timmar, vänd då och då. Diska kniv och skärbräda noga innan du fortsätter. Ta fram en gryta. Skala lök, vitlök och ingefära, hacka och riv. Fräs på medelvärme tillsammans med curryn. När det doftar av det indiska köket så lägger du i kycklingbitarna och bryner runt om. Vänd sedan i tomater och kycklingfond och låt småputtra i cirka 15 minuter. Verkar det torrt så tillsätt lite vatten och rör om. Servera med vildris och en sallad.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N