|
|
Vegan sill
Skala o strimla en aubergine i "sillbitar" Koka kraftigt i saltat vatten tills de blir mjuka och lite sladdriga. Inte för sladdriga då blir det inte bra. (vet ej hur länge ännu :oops: ) Låt rinna av.
Chilisill:
1 klyfta vitlök
2 dl sojagrädde (jag tar vanlig grädde då de inte är veganer)
1 tsk sambal oelek
3 msk chilisås
Blanda ihop detta och tillsätt sen 1 aubergine i strimlor enl. ovan.
Låt stå minst 12 timmar i kylen.
Currysill:
2 dl sojagrädde
1 dl äggfri majonnäs
0,5 msk curry
0,5 msk gurkmeja
Blanda ihop detta och tillsätt sen 1 aubergine i strimlor enl. ovan.
Låt stå minst 12 timmar i kylen.
Senapssill:
1 msk senap
2 tsk socker
0,5 msk vinäger
Blanda ihop senap, socker o vinäger.
Häll under omrörning i 3 msk olja.
Rör sen i 1 dl sojagrädde.
Tillsätt sen 1 aubergine i strimlor enl. ovan.
Låt stå minst 12 timmar i kylen.
Dekorera med lite rödlök o hackad saltgurka om du vill.
Lycka till!! :P
|
|