Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Aftonbladets gräddkola med jordnötter (ca 40 st)

Aftonbladets gräddkola med jordnötter (ca 40 st)

2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl strösocker
50 g smör
En halv vaniljstång
1/2 dl jordnötter

Blanda vispgrädde, sirap, socker och smör i en tjockbottnad kastrull. Skrapa ur vaniljstången i blandningen och låt även stången koka med. Koka upp och sjud sedan över svag värme tills termometern visar 120 grader eller kolan håller kulprov (se info om kulprov i receptet på knäck). Detta tar nästan en timme. Passa under tiden på att placera knäckformar på en bricka. Hacka jordnötterna och lägg lite nötter i botten av varje form. När kolan nått rätt temperatur tar du upp vaniljstången och klickar ut lite smet i varje form. Låt kolorna stelna över natten och förvara dem sedan i rumstemperatur. Tyvärr klibbar kolorna lätt ihop om de förvaras i en skål eller dylikt.

Tips: Satsen kan dubbleras, men koktiden blir då lång.

Receptet är saxat från Aftonbladet


 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)