Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Struvor (20–30 st)

Struvor (20–30 st)
1 Ägg
1 dl Mjöl
1 dl Mjölk
1 tsk Strösocker
Struvjärn helst ett som är tillverkat i järn
Kokosfett till fritering
Strösocker och ev ingefära att vända struvorna i

Vispa ihop ingredienserna till en smet. Häll den i en liten men hög form eller i en tillbringare. Hetta upp kokosfettet i en liten kastrull och sänk ned struvjärnet i det heta fettet så att det blir varmt. Ta upp järnet och doppa det i smeten, det får inte komma smet på stjärnformens ovansida, då lossnar inte struvorna. Lyft järnet från smeten ned i det varma fettet och fritera till fin färg. Ta upp järnet och knacka lätt på det så att struvan lossnar, låt den droppa av på hushållspapper. Vänd struvan i strösocker, eventuellt kryddat med ingefära. Fortsätt nu att göra fler struvor, järnet behöver bara oljas första gången. Med struvor är det som med pannkakor – man misslyckas alltid med den första, så ge inte upp.

Receptet är från SvD.se

Gammal klassiker man kommer ihåg från farmors tid Very Happy Mmmmm Vad goda....



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N