Recept

 
     
Kommentarer
Spara Recept
 
   

Brända mandlar

Brända mandlar

De här redskapen behöver du:
en rostfri kastrull med tjock botten
en trägaffel eller vanlig gaffel att röra med – en trägaffel blir inte lika varm som en metallgaffel
bra och tjocka grytlappar – det blir varmt när man smälter socker.
en hushållsvåg
smörpapper

250 g sötmandel
250 g strösocker
0.75 dl vatten

Lägg mandlarna, sockret och vattnet i en kastrull. Koka alltihop på hög värme tills vattnet kokar och sockermassan börjar bubbla. Rör ofta med en trägaffel. Sänk värmen och fortsätt att koka tills vattnet är helt förångat och sockret har utkristalliserats. Sockret ska sedan smälta igen, men bara så mycket att det lägger sig i små klumpar runt mandlarna. Rör hela tiden. Häll ut mandlarna på en bit smörpapper och skilj på dem med en gaffel. Låt dem svalna och stelna.

Receptet är från Skansen



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N