Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Saffranssockerkaka på GI-vis

Saffranssockerkaka på GI-vis

50 g smör
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
1 1/5 dl fruktos
1 1/5 dl Dinkelmjöl
1 1/5 dl Dinkel fullkornsmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl hackad sötmandel eller hasselnöt
Saffran 1 pkt (gillar man mycket saffranssmak kan man ta två pkt)
Sesamfrön

Smörj och bröa formen med sesamfrön. Smält fettet och häll i mjölken.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt fett och mjölk och saffran, och sist mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175° i 35-40 min.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N