Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Jordgubbsmazarinrutor i liten långpanna (ca 30 st)

Jordgubbsmazarinrutor i liten långpanna (ca 30 st)

100 gr sötmandel
200 gr smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl lättmjölk
250 gr jordgubbar (0,25 l)

Garnering:
2 dl florsocker
2-3 msk konc. jordgubbssaft

Skålla, skala och mal mandeln på mandelkvarn. Smält matfettet i en kastrull och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp.
Blanda mjöl, mandel och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen, smält matfett och mjölk i äggsmeten. Skölj ev och skiva jordgubbarna. Blanda försiktigt ner jordgubbarna i smeten. Häll smeten i en smord, liten långpanna 20x30 cm. Grädda kakan i 200° i 15-20 min. Låt kallna i formen. Blanda florsocker och saft. Bred glasyren över kakan och skär i rutor.

Receptet är från http://helenas-web.nu/Recept/



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N