Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kyckling i julmustsås (4 port)

Kyckling i julmustsås (4 port)

4 st kycklingfiléer
smör eller margarin att steka i
2 dl crème fraiche (låg fetthalt går utmärkt)
2 dl julmust
1 hönsbuljongtärning eller några msk kycklingfond
1 tsk malen ingefära
1 tsk rosmarin
1 msk äkta soya

Använd en stekpanna med lock. Bryn kycklingen i matfett på båda sidor i en stekpanna. Lägg över filéerna på ett fat. Blanda crème fraiche, julmust, buljongtärning, ingefära, rosmarin och soja i stekpannan. Lägg i kycklingen och låt koka ca 10 min. Servera gärna med ugnsstekt potatis och morötter kryddat med rosmarin.



 

 
 
 

  Kyckling i julmustsås (4 port) | Recept | Kyckling & annan fågel | Kyckling

Hr testat detta och det var mums. Kycklingen blev mör och fin. Om det smakade must av det kan jag dock inte svara på...




Re: Kyckling i julmustsås (4 port)

="lovisa"
Hej, Det verkar som det var samma recept du fått länkat till från Arlas hemsida Very Happy



Berätta gärna vidare om hur det går med den alternativa julmiddagen!

är nyfiken på vad det blev i slutändan sen...



/Lovisa




Det lovar jag att göra. Det är så mycket man skulle vilja prova men...

Sen vill jag få ihop en lagommeny också. Dvs jag vill att man skall vara lagom mätt när man går från middagsbordet. Efter ett vanligt julbord är man ju så mätt att man skulle kunna spricka, å det är inte mysigt.

Man måste ju ha plats för allt julgodis ju! Very Happy



Det enda jag är helsäker på att jag skall ha någon form av sallad som förrätt som skall innehålla julskinka, mmm.. julskinka det är gott det



//Gunilla

Krukan



Re: Kyckling i julmustsås (4 port)

Hej, Det verkar som det var samma recept du fått länkat till från Arlas hemsida Very Happy



Berätta gärna vidare om hur det går med den alternativa julmiddagen!

är nyfiken på vad det blev i slutändan sen...



/Lovisa




Re: Kyckling i julmustsås (4 port)

="lovisa"
Kyckling i julmustsås (4 port)



4 st kycklingfiléer

smör eller margarin att steka i

2 dl crème fraiche (låg fetthalt går utmärkt)

2 dl julmust

1 hönsbuljongtärning eller några msk kycklingfond

1 tsk malen ingefära

1 tsk rosmarin

1 msk äkta soya



Använd en stekpanna med lock. Bryn kycklingen i matfett på båda sidor i en stekpanna. Lägg över filéerna på ett fat. Blanda crème fraiche, julmust, buljongtärning, ingefära, rosmarin och soja i stekpannan. Lägg i kycklingen och låt koka ca 10 min. Servera gärna med ugnsstekt potatis och morötter kryddat med rosmarin.




Aha! Detta hade ju varit något för mig och min alternativa julmiddag! Smile

//Gunilla

Krukan





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N