Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Stekpannebröd

Very Happy Lätta stekpannebröd

25 gr jäst
50 gr margarin el ½ dl olja
5 dl mjölk
1 tsk salt
1½ tsk hjorthornsalt
2-3 msk brödkryddor
2 msk brödsirap
½ dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt
ca 7 dl vetemjöl

Blanda allt som till en vanlig bulldeg och låt jäsa i 40 min. Degen kan vara lite klibbig men som man kan kavla ut den. ej fast. Man får pröva sig fram.

Du behöver en vanlig kavel, degskrapa och en kruskavel.
Dela sedan degen i små runda bullar och kavla ut dessa i ca 15 -20 cm kakor beroende hur stor stekpanna man har. Sista gången kavlar man med kruskavel på båda sidor. Det är bra att ha lite för mycket mjöl på bakbordet så att kakorna kan bakas ut enklare. Stek sedan dessa utan fett i pannan, ej för stark värme. Några minuter bara på båda sidor så att dom får en fin färg. reglera värmen därefter. Varefter man kavlar ut kakorna kan man lägga dessa på sidan i väntan på sin tur att gräddas.
Kanske det låter lite komplecerat men det är det inte.
Går med fördel att frysa in. jag brukar göra en dubbel sats när man ändå är i gång.
Annika



 

 
 
 

  Stekpannebröd | Recept | Bröd & Bakverk | Bröd

Åhh det här stekpannebrödet är jätte gott! Rekomenderas Very Happy

Jen





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N