Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

med mozarella och purjofyllning

Köttfärslimpa med mozarella och purjofyllning

1 kg nötfärs
1,5 dl ströbröd
2 tsk salt
pepparmix.. svart, vit, grön, rosé
går också bra med bara svartpeppar
3 dl matlagninggsgrädde
1 dl hackad persilja
2 finhackade gula lökar

Fyllning
1 dubbelpack mozarella
1 stor purjo... strimla, häll på kokande vatten, låt stå 1min, kyl med kallt vatten
...........................

Blanda ströbröd, grädde och kryddor .. låt svälla
Hacka löken och tillsätt den och gräddblandningen
arbeta färsen smidig.

Häll smeten i en ugnsfast form och gör skåra i mitten
där lägger du tärnad mozarella och förvälld purjolök
"vik" över färsen så fyllningen inte är synlig

Grädda i mitten av ugnen 175 grader i 90 minuter

Ta tillvara stekskyn.. sila och späd med matlagningsgrädde,
krydda, red av med Maizena Brun.

Servera med kokt potatis och rårivna morötter

Rester blir till fina lunchmackor.. skiva kall k-limpa och lägg på valfritt bröd
sallad och ett glas mjölk = Fullvärdig måltid.


Enl min smak så kan man gärna utesluta mozarellan, den ger ingen smak
eller så kan man byta ut den mot annan smakrik ost.


 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N