Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kyckling i gräddig vitvinssås (4 port)

Kyckling i gräddig vitvinssås (4 port)

700 g lår- eller kycklingfilé
1 gul lök
200 g champinjoner
1–2 vitlöksklyftor
Smör
8 dl hönsbuljong
1 dl torrt vitt vin (eller matlagningsvin)
2 dl Vispgrädde
2 msk vetemjöl
salt och peppar

Finhacka löken och skär champinjonerna i kvartar. Dela kycklingen i mindre bitar. Fräs detta i smör tillsammans med 1–2 hackade vitlöksklyftor. Häll på buljong och vin och låt det hela småkoka i ca 20 min. Vispa ihop grädde och mjöl och rör ned det i grytan. Låt det hela koka i 10 min. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera med pressad potatis och sallad.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N