Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Hasselnötsvåfflor med vaniljgrädde (4 port)

Hasselnötsvåfflor med vaniljgrädde (4 port)

Våfflor:
2 dl vetemjöl
2 nypor salt
2 ägg
2 dl standardmjölk
5 dl lättvispad grädde
1 dl fint rivna rostade hasselnötter
2 msk osaltat smör till gräddning

Grädde:
2 dl lättvispad grädde
1 msk vaniljsocker
50 g mörk choklad

Rosta nötterna i 160-gradig ugn i 10–15 minuter. Skaka eller rör om bland nötterna ett par gånger under tiden. Nötterna är klara när de blivit ljusbruna. Riv dem på rivjärn. Blanda samman mjölet, saltet, äggen och mjölken till en slät smet. Vänd därefter ner grädden och de rivna hasselnötterna. Grädda våfflorna gyllenbruna med smörsmort järn. Sikta vaniljsockret genom en tät sil ner i den lättvispade grädden, blanda om försiktigt.

Recept från Aftonbladet nån gång *ler*



 

Share to Facebook Share to Twitter More...
 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N