Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Chokladtårta med nötmaräng

Chokladtårta med nötmaräng

Botten
50 g Smör
1 1/2 dl Socker
3 Äggulor
3/4 dl Mjölk
2 tb Kakao
1 1/2 ts Vaniljsocker
1 1/2 ts Bakpulver
1 3/4 dl Vetemjöl

Nötmaräng
1 dl Hasselnötter (65 g)
3 Äggvitor
1 1/2 dl Socker

Börja med bottnen. Sätt ugnen på l75°. Smörj och bröa en bakform med löstagbar kant, 25 cm. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Tillsätt en äggula i taget och rör om kraftigt. Häll i mjölken. Blanda kakao, vaniljsocker, bakpulver och mjöl och sikta ner det. Rör till en jämn smet. Bred ut den i formen

NÖTMARÄNGEN: Mal nötterna. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd ner socker och nötter. Bred marängen över kaksmeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. Låt kakan svalna lite innan den tas ur formen.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N