Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Ambrosiakaka

Ambrosiakaka

150 g smör el margarin
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl

Glasyr
2 dl florsocker
1 ½ - 2 msk vatten

Garnering
2 msk syltat apelsinskal

Smält smöret och låt det svalna. Vispa upp äggen. Tillsätt sockret och vispa några min till. Rör ner mjölet och det smälta smöret. Häll smeten i smord, bröad form som rymmer ca 1 ½ l. Grädda längst ner i ugnen ca 30 min i 175°. Stjälp upp kakan. Blanda ihop och bred glasyren över kakan när den kallnat. Strö syltade apelsinskalstärningar över. Går bra att frysas före glasering.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N