|
|
Mexikanska färsrullar i het sås
Mexikanska färsrullar i het sås
4 pers
500 g köttfärs
3 msk ströbröd
1 1/2 dl mjölk
2 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm peppar
1 krm chilipulver
Sås:
1 gul lök
3 selleristjälkar
1 burk krossade tomater
1/2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 msk sweet chilisås
1 dl creme fraiche
Gör så här:
Lägg ströbrödet i en skål och häll över mjölken. Låt det stå och svälla i ca 10 minuter.
Tillsätt färsen, salt, peppar och den pressade vitlöken. Blanda samman allt till en smidig smet. Forma nu till ovala rullar med vattensköljda händer, eller sked
Stek rullarna brynta runt om i lite fett. Sänk värmen och låt dem eftersteka några minuter. Ta upp dem.
Skala och finhacka löken, ansa och strimla sellerin till såsen. Fräs den mjukt , utan att det får färg i lite matfett. Tillsätt den krossade tomaterna, buljong, vatten, sweet chilisåsen och creme fraiche. Låt såsen puttra på ca 5 minuter. Smaka av.
Lägg ner färsrullarna i såsen och låt allt puttra ca 5-6 minuter.
|
|